Minecraft4Productiemaatschappij Warner Bros. is in gesprek met Night at the Museum-regisseur Shawn Levy om hem te strikken voor de verfilming van bouwgame Minecraft. Dat meldt filmsite Deadline. Levy is verder bekend van Date Night, The Internship en Just Married. Zijn rol als regisseur is nog niet bevestigd. Vooralsnog staan enkel de producenten vast. Dat zijn Jill Messick en Roy Lee, die datzelfde deed voor de officiële LEGO-film die eerder dit jaar in de bioscopen draaide.

Wanneer de Minecraft-verfilming verschijnt, is nog niet bekend. Volgens ontwikkelaar Mojang, dat wordt overgenomen door Microsoft, kan dat nog zo’n twee à drie jaar duren. Er is momenteel nog script en het staat nog niet vast of het live-action wordt of een animatiefilm. Microsoft kondigde eind september aan dat het Mojang en daarmee Minecraft voor 2,5 miljard dollar overneemt. De populaire game is inmiddels op vrijwel alle platformen beschikbaar, behalve op Nintendo-spelcomputers en Windows Phone. Aan een versie voor dat laatste platform wordt gewerkt.

Mojang overziet ook alle fysieke merchandise van Minecraft, waaronder de officiële LEGO-sets die het Deense bedrijf in samenwerking met de Zweedse ontwikkelaar op de markt brengt.