Splatoon fans in heel Europa hebben binnenkort een nieuwe reden om hun verfrollers en -pistolen op te pakken, want vandaag is aangekondigd dat er 6 maanden lang online-toernooien worden gehouden voor Nintendo’s gezinsvriendelijke Wii U-shooter. De toernooien starten begin september en worden gehost door ESL, ‘s wereld grootste esportsbedrijf.

Tijdens gamescom in Keulen maakten de vier beste teams die zich kwalificeerden tijdens ESL Play zich klaar voor hun finale gevecht. Ze werden op het podium verwelkomd door Nintendo of Europe president Satoru Shibata en Splatoon producer Hisashi Nogami.

“Met plezier kondig ik aan dat Nintendo en ESL vanaf begin september zullen samenwerken voor officiële Splatoon-toernooien in Europa,” zei Satoru Shibata. ”Deze duren zes maanden, dus hopen we dat jullie allemaal zin hebben om mee te doen.”

Wii U-bezitters die Splatoon nog niet gespeeld hebben, zullen blij zijn met het nieuws dat ze van 18 augustus tot 1 september kunnen deelnemen aan het Splatoon Summer Testfire 2016 – Free Online Demo Event dat gisteren werd aangekondigd. Deze demo is gratis te downloaden* door elke Wii U-bezitter**. Om nieuwe spelers te helpen hun eerste Turf War-wedstrijden te winnen, heeft Nintendo een serie Splatoon – Top Tips! video’s uitgebracht, waarin Tsubasa Sakaguchi, de co-director van de game, spelers de basisvaardigheden bijbrengt.