Vandaag is de wereld van Old School RuneScape uitgebreid met Song of the Elves, een epische questfinale die de oudste en langste verhaallijn in de game afsluit. Spelers krijgen na voltooiing toegang tot de kristallen elvenstad Prifddinas, die al jaren op de kaart stond maar nooit eerder te bezoeken was.

RuneScape’s eerste verhaallijn ooit
De Elf Questlijn ging in 2002 van start met Plague City, een quest die het begin van RuneScape’s eerste verhaallijn ooit markeerde. Zeventien jaar later maakt Song of the Elves zijn opwachting in Old School RuneScape. Avonturiers werken hier samen met personages uit de gehele verhaallijn om een eind te maken aan de plannen van Lord Iorwerth en King Lathas, en om uiteindelijk de vrede terug te laten keren.

Nieuwe content
Als spelers de questlijn voltooien, krijgen zij voor het eerst toegang tot de kristallen stad Prifddinas. Deze mysterieuze stad staat al jarenlang op de kaart van Old School RuneScape, maar spelers konden hier nooit bij. Nu worden de geheimen van het gebied onthuld. Er is een grote hoeveelheid nieuwe content om te ontdekken, waaronder drukbezochte winkels en vele resources. In het oog springende activiteiten zijn The Gauntlet, een uitdagende PvM minigame, en Zalcano: een splinternieuwe demonenbaas. Als spelers deze uitdagingen voltooien, dan worden zij beloond met kristallen armour, nieuwe tools en de legendarische Blade of Saeldor.

John Colgrave, Product Manager bij Jagex:
‘Song of the Elves is een nieuwe, belangrijke release voor Old School RuneScape en bovendien één van de grootste in de game ooit. De lancering van Prifddinas zet de symbiotische relatie tussen Old School en RuneScape in de spotlights en is een geweldig voorbeeld van de manier waarop beide games elkaar beïnvloeden. Prifddinas werd al in 2014 uitgebracht in RuneScape, maar heeft nu een geweldige ‘Old School’ makeover gekregen. Het is tijd om de sleutels van de elvenstad te overhandigen aan onze spelers.