Capcom, een leidende wereldwijde ontwikkelaar en uitgever van videogames, maakt bekend dat de hooggeprezen survival horror game Resident Evil™ 3 nu wereldwijd verkrijgbaar is. Deze nieuwste uitgave in de Resident Evil™-franchise, die inmiddels goed is voor 95 miljoen verkochte games, levert het zenuwslopende slot van de Raccoon City-saga, beleefd vanuit het perspectief van één van de meest iconische videogame-heldinnen ooit, Jill Valentine. Raccoon City en haar macabere bewoners komen tot leven met gedetailleerde hd-graphics en gemoderniseerde gameplay-mechanics met behulp van de RE Engine die eerder werd gebruikt voor hooggewaardeerde titels als Resident Evil™ 2, Resident Evil™ 7 biohazard en Devil May Cry™ 5. Resident Evil 3 biedt naast de campaign voor één speler ook toegang tot de asymmetrische 4-vs-1 online multiplayer game Resident Evil™ Resistance. De game is in Noord-Amerika en Europa nu fysiek en als digitale download verkrijgbaar voor het PlayStation®4-computerentertainmentsysteem en de Xbox One-familie van apparaten inclusief Xbox One X, en als digitale download op Steam.

Het bloedstollende verhaal van Resident Evil 3 volgt op de gebeurtenissen in het vorig jaar verschenen, prijswinnende Resident Evil 2. Als S.T.A.R.S.-lid Jill Valentine moeten spelers in Resident Evil 3 zien te ontsnappen uit een stad die van binnenuit is verwoest door zombies en andere monsterlijke wezens. Haar grootste bedreiging wordt echter gevormd door het onstopbare en gruwelijke intelligente biowapen Nemesis – één van de beruchtste tegenstanders uit de serie. Jill staat er bij haar pogingen uit de stad te ontsnappen niet alleen voor – spelers kunnen een deel van de chaos in Raccoon City ook beleven vanuit het perspectief van de onverwachte bondgenoot Carlos Oliveira, een lid van de Umbrella Biohazard Countermeasure Service (U.B.C.S.) wiens missie het is om burgers te evacueren.

Naast de campaign voor een enkele speler biedt Resident Evil 3 toegang tot Resident Evil Resistance. In deze asymmetrische 4-vs-1 online multiplayer game moet een groep van vier Survivors strategisch samenwerken om binnen de tijd te ontsnappen aan de duivelse experimenten van een meedogenloze Mastermind. Elk van de selecteerbare Survivors kan naast diverse wapens unieke vaardigheden gebruiken om de rest van het team te helpen aan het macabere scenario te ontsnappen. Achter elke hoek en in elke schaduw kunnen ze geconfronteerd worden met de Mastermind, die een deck met kaarten gebruikt om monsters, biowapens en valstrikken te plaatsen en de omgeving te manipuleren, dit alles om de Survivors te overweldigen. Beruchte schurken uit de Resident Evil-franchise, inclusief Alex Wesker, Annette Birkin en Ozwell E. Spencer, brengen als Mastermind allemaal hun eigen speciale stijl van kwellingen mee. Voor het eerst in de serie kunnen spelers als Masterminds legendarische biowapens gebruiken, zoals de verschrikkelijke Tyrant en de gemuteerde G-Birkin.

Op 17 april verschijnt een gratis update voor een crossover tussen Resident Evil 3 en Resident Evil Resistance die Jill Valentine als speelbare Survivor toevoegt aan de multiplayer-game. Meer informatie over komende Resident Evil Resistance-content volgt binnenkort.