Voor fans van Splatoon op de Wii U wordt juli een spannende maand met diverse evenementen, waaronder het allerlaatste Splatfest, een liveconcert met gebruik van speciale projectie-technieken op de Japan Expo in Parijs, en de verschijning van vijf nieuwe amiibo, inclusief de Squid Sisters Callie en Marie.

Tijdens de reguliere events, genaamd “Splatfests”, stemmen spelers op belangrijke zaken, bijvoorbeeld of ze een voorkeur hebben voor honden of katten, en of ananas op een pizza heerlijk of juist walgelijk is. Spelers die hetzelfde antwoord geven worden teamgenoten die samen tegen de andere partij strijden. Voor het allerlaatste Splatfest moeten Splatoonfans de ultieme vraag beantwoorden, namelijk wie hun favoriete Squid Sister is: Callie of Marie. Vervolgens kan de strijd tegen andere spelers uit Europa en Noord-Amerika losbarsten. Deze strijd duurt van 11:00 uur op vrijdag 22 juli tot 11:00 uur op zondag 24 juli. Waarna de wereldwijde resultaten worden verzameld en de ultieme winnaar wordt aangekondigd. Tijd om tot het uiterste te gaan voor Callie of Marie!

Om herinneringen aan eerdere Splatfests boven te halen, nodigt de Miiverse community van Art Academy fans uit om tekeningen te plaatsen met als thema “Splatfest-herinneringen”, gebruikmakend van de software uit de Art Academy-serie. De deadline is woensdag 13 juli en de mooiste meesterwerkjes worden later gepresenteerd op de Facebook-pagina van Splatoon.

Het laatste Splatfest, het allereerste Squid Sisters-concert buiten Japan, de nieuwe amiibo van Callie en Marie en heel veel meer, maken juli tot een bijzondere maand voor elke liefhebber van Splatoon, de unieke shooter die alleen gespeeld kan worden op de Wii U.

Splatoon Amiibo