Je zou het bijna niet zeggen, maar het is gewoon alweer twee weken geleden dat de E3 plaatsvond. Nintendo heeft daar een goede indruk gemaakt en als je dan een uitnodiging krijgt voor de Post-E3 party, kun je natuurlijk geen nee zeggen! Vol goede zin ging ik gisteren dus op weg naar Utrecht om te kijken wat ze voor ons in petto hadden.

Op het moment dat zo’n planning gemaakt wordt, weet je natuurlijk niet dat het dan bijna tropisch warm wordt in Nederland. Gelukkig waren ze hier bij Nintendo op voorbereid, want i.p.v. op het hoofdkantoor werden wij ontvangen in de Kinepolis in Utrecht waar de airco gelukkig al aanstond. We werden ontvangen met een hapje en drankje en mochten plaatsnemen in een zaal waar Chris van Nintendo Europe al klaar stond voor ons.

Voor wij dus los werden gelaten op de mooie selectie E3 games, kregen wij nog een speciale gameplay demo te zien van ‘Astral Chain’. Dit is de nieuwe action game van PlatinumGames voor op de Nintendo Switch. In Astral Chain ben jij een speciale politieagent in een wereld die van tijd tot tijd wordt lastig gevallen door wezens uit een andere dimensie. In Astral Chain ga jij samen met jouw ‘Legion’ aan de slag om speciale politiezaken op te lossen door middel van onderzoek om uiteindelijk een aantal Chimera uit de andere dimensie volledig af te slachten.

Na de presentatie van deze indrukwekkende action game, was het tijd om zelf aan de slag te gaan met een groot aantal games van Nintendo. Waar ik zelf voornamelijk nieuwsgierig naar was, was hoe de nieuwe wereld van Pokémon eruit zou zien. Dus eerst maar eens zoeken naar een lege Sword & Shield demopod. Gelukkig was er een vrij waar ik meteen bij aan de slag kon.

En helaas. In plaats van de nieuwe wereld, mocht je aan de slag met de nieuwe water-gym. Je moest hier een nieuwe puzzel oplossen en vervolgens de nieuwe gym-leader Nessa verslaan. De puzzel was ingewikkelder als bij Let’s Go, maar voor de rest was de gameplay vrijwel hetzelfde. Aangekomen bij Nessa werd mij verteld dat er een speciale nieuwe ability is voor tijdens battlen genaamd ‘Dynamax’. Hierdoor wordt je Pokémon vele malen groter en zodoende ook sterker met speciale aanvallen. Aangezien Nessa begon met een Goldeen wilde ik de Dynamax bewaren voor haar tweede Pokémon. Maar helaas, toen ik op Dynamax had gedrukt en de animatie net begonnen was, sprong het scherm op zwart. “Thank you for playing this demo.”

Dat was dus een lekkere anti-climax. Maarja, dan laten we iemand anders maar even spelen. Helaas was dit dus bij bijna elke game zo (met een paar uitzonderingen), dat je maar een bepaalde tijd had om te testen. De ene game bracht je de antwoorden die je zocht, maar veel games lieten mij juist met meer vragen naar huis gaan dan waarmee ik kwam. Echte previews van de games kan ik dus verder niet geven aangezien het steeds maar een klein stukje was wat je mocht spelen.

Gelukkig hebben we wel gewoon mee kunnen krijgen wat voor leuks er allemaal aan zit te komen voor de Switch Gamers. Hoewel het maar demo’s waren, voelt Pokémon Sword & Shield als vanouds aan. Ook The Legend of Zelda: Link’s Awakening is adembenemend mooi. Het is een exacte kopie, maar het is zoveel malen oogstrelender dan het origineel. Echt een genot om te spelen. Luigi’s Mansion 3 was daarnaast mijn eerste aanraking met een Luigi’s Mansion, maar ook dit zat wel snor. Het was een goede combinatie van leuke gameplay, maar soms ook uitdagend.

Naast de voorgaande games waren er nog veel meer games aanwezig waarvan we hebben kunnen genieten. Zo konden we Super Mario Maker 2 (die vandaag gereleased is) al spelen, Mario & Sonic at the Olympics Tokyo 2020, Marvel’s Ultimate Alliance 3, Resident Evil 5, Super Lucky’s Tale en Hollow Knight: Silksong. Deze games zullen ons allemaal stuk voor stuk gaan verwelkomen in de nabije toekomst op de Nintendo Switch.

Het feest kon dus niet op bij Nintendo en we hebben veel kunnen zien en doen. Jammer dat niet alle vragen beantwoord zijn die ik had, maar mijn persoonlijke wishlist is wel weer extra aangevuld!