Freedom Wars1

Op het eerste gezicht komt het spel Freedom Wars over als een, op laag tempo co-op, gevechtsspel. Met de camera achter het personage opgesteld komt het over alsof het hier om een soort van Monster Hunter achtige game gaat. Maar met zijn mysterieuze sci-fi setting en de daadwerkelijke gameplay, is Freedom Wars onderscheidend in andere games van dit genre.

Dit nieuwe jacht-actie spel komt uit de handen van SCE Japan Studio’s en word op de PS Vita uitgebracht en de Thorn Whips zijn de toekomst. In Freedom Wars vind de actie plaats in de ruïnes van een futuristische metropool ( Aarde in het jaar 102.013, om precies te zijn ). Omdat alle omgevingen plaatsvinden te midden van reusachtige, afbrokkelende wolkenkrabbers, kun je je vastketenen op elk oppervlak met behulp van je Thorn, een zweep van roodachtige energie die aan oppervlakte vast blijft zitten waarop je slaat.

Freedom Wars2

In plaats van ploeteren en wachten op een domme sprint meter, kun je zwaaien naar vijanden of rechtstreeks op hen af gaan als een kostuum loos Spiderman. En vanwege de verre toekomst instelling zien de gigantische vijanden er een beetje koeler en verfrissender uit in vergelijking met de oversized draken die je keer op keer hebt gezien in Monster Hunter .

Het scenario is ook het soort intrigerende premisse die je zou verwachten van een ondergrondse manga. Je bent veroordeeld tot 1.000.000 jaar gevangenisstraf en elke missie neemt een stuk van je tijd af, afhankelijk van hoe goed je het deed. Dit doet wonderen voor het contextualiseren van de actie; in plaats van uren strijden in de hoop op betere uitrusting wacht hier de vrijheid aan het eind van de tunnel.

Freedom Wars3