Infamous second son21 Maart 2014 gaat er voor de Playstation 4 een game uitkomen die waarschijnlijk één van de betere games van de komende tijd zal worden: Infamous Second Son. Deze game speelt zich af in Seatle, de thuisbasis van Suckerpunch, de makers van het spel. Een toeval is dat natuurlijk niet, maar geeft wel een leuk perspectief om eens een keer een thuiswedstrijd te spelen bij het maken van het spel.

Mensen die de serie kennen weten inmiddels dat de held van de laatste Infamous-game het niet had overleeft. Omdat ze niet een prequel wilde hebben, kozen ze voor een nieuwe weg.

En zo komen ze met Delsin Rowe. De held wordt gespeeld door Troy Baker, een zeer bekende acteur die bekend is met zijn vele werk binnen de gamewereld. Om niet te veel af te wijken alleen één van zijn bekendste werken, The Joker in Batman Arkham Origins.

Delsin Rowe, een graffiti-artiest die het leven niet zo nou neemt, en die een constante irritatie is voor zijn grote broer Reggie, die agent is. Omdat Delsin geen idee heeft dat ie een speciale kracht heeft, is de verrassing des te groter dat als hij op een bepaalde manier zijn eerste krijgt (gaan natuurlijk niet zeggen hoe). De kracht van Delsin is dat hij de krachten van andere superhumans kan overnemen.

En deze kracht is wat de game een potentiële topper kan maken. Want je zou er dus vanalles op los kunnen laten. De twee krachten die wel al bekend zijn, zijn rook/vuur en een soort van licht/neon-kracht. Met deze manier om de held te gaan invullen heb je dus een eindeloze mogelijkheid wat je zou kunnen doen.

Iedereen die de filmpjes op internet heeft gezien, kunnen deze destructieve krachten zien en wat er allemaal mee gedaan kan worden. Je kunt auto’s opblazen, vliegen of zweven, door ventilatiegaten vliegen om zo makkelijker op daken te komen en zelfs voorwerpen vastpakken en daarmee de vijand te lijf te gaan.

En dan komen we nu bij de vijand. Deze bestaat uit andere superhumans, maar eigenlijk het overgrote gedeelte zal bestaan uit soldaten van DUP. DUP staat voor Department of Unified Protection, ze hebben dan Seatle in hun greep voordat Delsin zijn kracht begint te ondekken, en zijn er eigenlijk voor om de stad te beschermen tegen de superhumans. Delsin gaat voor vrijheid vechten en zal het gevecht aangaan met DUP. Er is ook bericht dat er oude bekenden in de game zullen zitten, maar ze hebben helaas nog niet bekend gemaakt wie dit zullen zijn en wat de rol van hen zal zijn.

Deze game kan inderdaad wel eens een juweel worden. Grafisch ziet het er geweldig uit. De keuze van een spons-superhuman, maakt het mogelijk om deze game zeer interessant te maken, maar ook zeer gevarieerd.. Ook het karakter in de game Delswin Rowe, heeft het in zich om een geliefde personage te worden. De controverse met zijn broer kan ook nog voor vele spanningen gaan zorgen binnen de game. Al met al zijn er dus genoeg ingrediënten aanwezig, om een geweldige game te hebben. Hopelijk kan het voldoen aan deze hoge verwachtingen.Met dank aan Raven voor de inzending

Over de auteur

Chief Editor & Press contact

Jack a.k.a. Jack Gotti is opgegroeid met de Commodore, heeft daarna langzaam zijn verslaving gevoed met de NES en Game Boy en zoals een echte junk het betaamt is hij ook op zoek gegaan naar het beste dat op de markt is. Vandaar de lange lijst met consoles (in willekeurige volgorde): SNES, Genesis, CD-i, Saturn, PlayStation, Dreamcast, N64, PlayStation 2, GameCube, Xbox 360, Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, Wii U en een PlayStation Vita.