the crewTijdens de E3 2013 heeft Ubisoft de game The Crew aangekondigd. Deze MMO (Massively Multiplayer Online) is een racegame, met nogal wat hooi op de vork.

Eén van de grote selling points van deze game is dat de game zich afspeelt in de Verenigde Staten, maar in de game is de VS een volledig racecircuit. Helaas is niet elk dorp, straat of snelweg te zien, want dat zou gewoonweg niet passen, maar de belangrijke steden en plaatsen zijn er gelukkig wel. Steden als Miami, New York en niet te vergeten de auto hoofdstad in de VS, Detroit.

Een andere groot selling point is dat de wagens in het spel volledig te upgraden zijn. Volgens de site van The Crew zijn de auto’s te classificeren in 6 verschillende type wagens. Op de site staat een mooie Camaro en hoe ook de hoe de auto’s eruit komen te zien als ze  een upgrade ondergaan naar het desbetreffende type. Een auto is volledig te strippen en kan daarna weer opgebouwd worden, helemaal zoals je dat zelf wilt.

Omdat het een MMO is, zul je de wereld moeten delen met andere online gamers. De single player kun natuurlijk wel in je eentje spelen, ook met je crew. Dit zal ongeveer 20 uur in beslag gaan nemen.

In het MMO-stuk is het vrij simpel om contact te leggen met andere gamers. Met een druk op de knop komt er een menuutje tevoorschijn waarmee je de gamer kunt uitnodigen om bij je crew te komen of je kunt deze gamer uit dagen voor een race.

Nog een mooie feature is dat de game voor ieder wat wils heeft. Je kunt racen, je kunt meedoen in takedowns, of, als je heel weinig tijd hebt, kun je een skill oefenen. Je kunt andere crews uitdagen of gewoon wat rond rijden in de VS. In de arcade-racer is in ieder geval veel te doen, maar wordt het teveel en is het misschien niet te ambitieus voor een racegame?

Ivory Tower,ontwikkelaar van The Crew, heeft er natuurlijk alle vertrouwen in dat deze game een regelrechte topper gaat worden. Maar zitten de mensen echt te wachten op een MMO-racer? Laat staan het gehele MMO-idee achter elk spel dat tegenwoordig te vinden is in bijna iedere AAA-game. Wat mij betreft is dat de grote vraag voor deze generatie-consoles.

De release is gepland aan het begin van het tweede kwartaal van 2014, en eerlijk gezegd heeft dit zeker wel mijn interesse. Er is echt veel te doen en het scala aan wat je met een auto kunt doen is groot. Ik ga deze in de gaten houden. De game zal uitgegeven worden door Ubisoft, die grote titels uitbrengt als Assassin’s Creed en FarCry 3.

We bedanken Raven voor zijn inzending