Razer lanceert de nieuwe Razer Huntsman premium gaming-toetsenbordlijn. Het duo bestaat uit het volledig uitgeruste Razer Huntsman Elite-toetsenbord met speciale mediatoetsen, polssteun en verlichting die reflecteert op de ondergrond. Daarnaast is er het prestatiegerichte Razer Huntsman-toetsenbord. Beide toetsenborden zijn uitgerust met de nieuwste Opto-Mechanical Switches van Razer met een zeer snel activatiepunt.

Razer Opto-Mechanical Switch

Razers nieuwe Opto-Mechanical Switch demonstreert de voortdurende innovaties op het gebied van gaming switches. Met behulp van optische technologie registreert een infrarood licht in elke switch precies wanneer een toets wordt ingedrukt. Met een activeringspunt van 1,5 mm kan de Razer Opto-Mechanical Switch 30 procent sneller worden geactiveerd dan traditionele, klikkende mechanische switches.

Razers Opto-Mechanical Switch biedt betere prestaties zonder aan tactiliteit in te boeten. Het heeft dezelfde activerings- en resetpunten voor snelle toetsaanslagen als in een lineaire switch. Het biedt een vergelijkbaar tactiel gevoel als in de populaire Razer Green Switch, met een lichtere activeringskracht van 45 g. De levensduur van een Razer Opto-Mechanical Switch is 100 miljoen toetsaanslagen, een verdubbeling van die van traditionele mechanische switches. Dankzij optische activeringstechnologie en een metalen stabilisatiebalk rond elke switch zijn er minder bewegende delen en geen fysiek contact tijdens de activering. Dit vermindert de slijtage van de switch, waardoor de Razer Huntsman een consistenter en duurzamer toetsenbord is die jarenlang meegaat.

“We hebben jarenlange ervaring in het ontwikkelen en produceren van onze eigen Razer Mechanische Switches die we speciaal ontwerpen voor gamers”, zegt Min-Liang Tan, medeoprichter en CEO van Razer. “Deze gerichte expertise ontwikkelt zich nu verder met de nieuwe Razer Opto-Mechanical Switch, die zorgt voor een volledig nieuw prestatieniveau dat is geoptimaliseerd voor hoogwaardige eSports-wedstrijden.”

Huntsman Elite-toetsenbord eigenschappen

De Razer Huntsman Elite biedt volledige functionaliteit met specifieke mediaknoppen voor snelle en eenvoudige toegang. De drie tactiele mediaknoppen en de multifunctionele digitale draaiknop kunnen worden geprogrammeerd via Razer Synapse 3. Dit biedt een vrijwel onbeperkt aantal toetsbindingen, macro’s en lichteffecten die door gebruikers zelf kunnen worden geprogrammeerd.

De Huntsman Elite biedt dezelfde magnetisch afneembare, lederen polssteun zoals eerder gebruikt bij de Razer Ornata Chroma en BlackWidow Chroma V2. Dit zorgt voor ergonomisch comfort tijdens lange gaming-sessies.

De Razer Huntsman Elite is ook het eerste Razer-toetsenbord met Hybrid On-board en Cloud Storage. Zo kunnen gepersonaliseerde profielinstellingen online via de cloud of offline via beschikbare onboard-opslag worden opgeslagen en opgevraagd.

Volledige Chroma-integratie

De Razer Huntsman Elite beschikt over een reeks mogelijke Razer Chroma-verlichtingseffecten voor een volledig meeslepende game-ervaring.

Razer Chroma-verlichting is aanwezig in elke toets van de Razer Huntsman, wat zorgt voor verlichting die reflecteert op de ondergrond rondom het toetsenbord en de polssteun. Gamers kunnen kiezen uit 16,8 miljoen kleuren en verschillende verlichtingseffecten. Instellingen worden aangepast via het Razer Synapse 3-softwareplatform. Deze kunnen vervolgens worden gedeeld met miljoenen andere Razer-softwaregebruikers via de Razer Chroma Workshop. Razer Chroma-lichtprofielen zijn ook geïntegreerd in populaire games, waaronder Fortnite, Overwatch, Warframe en nog veel meer. Deze profielen kunnen tutorials, dynamische effecten die reageren op gameplay en nog veel meer weergeven.

De Razer Chroma-ervaring kan worden uitgebreid naar andere apparaten voor een nog meer meeslepende ervaring. Razer Huntsman Elite-bezitters kunnen hun toetsenbord koppelen aan andere Razer Chroma-producten en synchroniseren met slimme verlichting in huis via de integratie van Philips Hue met Razer Chroma.

Huntsman-toetsenbord

De Razer Huntsman is vanaf vandaag verkrijgbaar. Het toetsenbord is ontworpen met Opto-Mechanical Switches en toetsen met volledige Razer Chroma-achtergrondverlichting. Het biedt de snelste activering en krachtigste game-ervaring binnen Razers toetsenbordlijn.