Onze Kinderjury is aan de slag gegaan met de Nintendo Switch, hieronder de review. De oudere crewleden die met de Switch aan de slag zijn gegaan zullen we nog vragen om een korte aanvulling vanuit  hun perspectief.

Wij hebben een Wii U maar eigenlijk speel ik alleen maar Animal Crossing Amiibo Festival, Joshi’s Wooly World, Splatoon & Zelda. Dat komt omdat deze spelletjes alleen maar op de Wii U zijn, anders zou ik ze wel op de Xbox of PlayStation spelen. Ik denk dat het komt omdat ik met de Wii U pad niet zo goed kan spelen omdat hij zo groot is om vast te houden en een beetje zwaar wordt ook. Toen we de Nintendo Switch mochten reviewen dacht ik eerst dat het weer zo’n groot zwaar scherm was, maar dat was toch anders. Maar ik zal eerst beginnen met vertellen wat het precies is.

Ze hebben bij Nintendo een nieuwe console oftewel spelcomputer gemaakt, een soort van vervanging voor de Wii U. Deze heet de Switch. Het is een “switch” omdat je kunt wisselen met de manier van spelen. Er zijn veel manieren, ik zal ze opnoemen:

De 2 kleine Joy Con controllers in een houder klikken (dan heb je één controller).

De 2 kleine Joy Con controllers in het scherm klikken (dan heb je een mini Wii U pad).

De 2 kleine Joy Con controllers loshalen en ieder 1 gebruiken (dan heb je 2 mini controllers).

Dit kun je allemaal doen met de Switch en dat maakt het erg leuk, helemaal voor kinderen, want op alle manieren om de Switch te gebruiken is het erg fijn als je kleinere handen hebt. Voor de grote mensen is het daarom wel wat minder fijn, Jack & Mamma vonden de controllers niet zo fijn vasthouden. Die kunnen wel een andere controller kopen erbij, zoals bij de andere spelcomputers. Het is wel jammer dat ze die niet erbij hebben gedaan, dan kunnen ouders en kinderen meteen samen spelen.

Het is wel een beetje wennen als je de controllers anders gebruikt, dan moet je ineens anders klikken en ook in het menu moet je eerst allemaal omzetten als je gaat wisselen. Dus het is wel wat lastiger, helemaal als je nog jong bent en niet weet hoe je het in het menu moet instellen. Het is ook een beetje lastig om de houdertjes met de polsbandjes vast te klikken op de Joy Con controller, die kun je er ook verkeerd op klikken en dan gaat ie er bijna niet af! Dat had Roberto 🙂

We hadden een paar spellen erbij om te spelen, Skylanders en Zelda waren erg leuk om te spelen, maar het was wel een beetje wennen in het begin. Je moet wel even tijd nemen om te leren hoe alles werkt, maar dat geeft niets. Als je in de winkel kijkt dat staan er alleen bijna geen games, dat is echt heel erg jammer. We hebben Snipperclips geprobeerd en die was heeeeeeel erg leuk, alleen ook wel duur hoor! Dat is wat minder leuk, ze hadden in het begin meer spelletjes moeten hebben en ook niet zo duur.

Het is erg fijn dat je de Amiibo’s ook kunt gebruiken! We hebben bij Zelda ze ALLEMAAL gebruikt!! Dat duurde best wel lang, maar we kregen echt heeeeel veel spullen! Je moet de Amiibo dan op het stickje zetten van de rode Joy Con en dan komt de Amiibo in je spel. Daar moet je ook de Skylander houden om hem te laden, niet meer op een portal. We hebben niet gekeken of de kaarten van Animal Crossing Amiibo ook werken, dan vertel ik later nog wel.

Als je al een Wii U hebt, dan is het verschil dat deze Switch veel stiller is, hij heeft geen schijfjes meer met het spel maar een kaart (net als bij de 3DS). Hij is veeeeeel sneller met installeren etc dan de Wii U. Je kunt ook je tegoed van de Wii U gebruiken op de Switch, maar dan moet je in het menu wat doen met je account en portemonnee. Ik weet niet precies wat, maar ik weet wel dat het niet helemaal logisch was en makkelijk :).

Het is een erg leuke spelcomputer voor kinderen als er meer spelletjes zijn straks, als je met meer mensen wilt spelen kun je losse controllers kopen, maar die zijn wel erg duur had ik gehoord, daar kun je wel 2 spellen voor kopen! Als je al een Wii U hebt dan zou ik nog even wachten, daar zijn nog meer spelletjes voor ook. En je kunt later ook je Wii U spellen spelen op de Switch had ik gehoord, maar omdat het nu nieuw is werkt het nog niet helemaal goed. Maar dat was bij de Xbox One & PlayStation 4 in het begin ook wel hoor, dus misschien nog even wachten en dan extra veel plezier.

Review - Nintendo Switch
Sterren
+ punten
  • Kan spel meenemen
  • 2 spelers met 1 Joy Con
  • Verschillende manieren om te spelen
- punten
  • Weinig spelletjes
  • Controller werkt niet altijd goed
4.0Totale score