Op een standaard werkdag kreeg ik de aanvraag om een scherm te reviewen. Uiteraard vond ik dat geen probleem, maar ik vroeg wel eerst welk scherm het was. Vervolgens kreeg ik de Philips 326M6VJRMB toegewezen. Mijn eerste indruk was erg goed toen ik het model bekeek op de Philips website. 32’(eigenlijk 31,5) HDR-Scherm met Ambiglow! Ik ben iemand die ambilight zelf echt helemaal geweldig vind, dus wilde ik dit scherm zeker een kans geven.

Verpakking & Uitpakken

Zoals je kunt zien op de foto is de doos echt gigantisch! Ik schrok een beetje van de maat. De grootte van de doos heeft mede te maken met de voet die als 1 geheel verwerkt zit in de doos. Dit is natuurlijk erg stabiel en leuk, maar had van mij ook in 2 losse stukken gemogen die je aan elkaar schroeft om de totale doos een stuk smaller te maken. Het uitpakken en opzetten van het scherm ging erg simpel. Voet uit de doos gehaald, accessoires bekeken en uit de doos gehaald, scherm op de bank met deken er onder en vervolgens tijd om de voet er bij te pakken. Bij dit model blijkt echter dat het niet nodig was om dit te doen en het veel simpeler kan. Je kunt de standaard gewoon op tafel zetten, en het scherm op de standaard klikken. Het scherm hangt in 2 haakjes als het ware, en klikt zichzelf vast met een magneet. Dit is iets wat ik nog niet eerder gezien heb, en wel over te spreken ben. Setup was dus erg simpel!

Design

Het design van het scherm is erg mooi vind ik. Het is een redelijk moderne stijl met een netjes afgewerkte driehoek standaard. De schermrand is wat aan de dikke kant, dit heb ik bij andere modellen wel wat dunner gezien. De boven/zei ‘’bezels’’ zijn 14mm en aan de onderzijde ruim 23mm (best wel dik, mede door Ambiglow). De standaard komt vanuit het midden, vind ik zelf erg mooi. Je hebt ook schermen met 2 losse pootjes, vind dit zelf een verschrikkelijk design. De standaard is flink in hoogte verstelbaar. Het laagsts mogelijke is 6,5 cm en het hoogst haalbare 17,4 cm. Dat is best hoog vind ik zelf! Tevens is het scherm ook kantelbaar, maar NIET draaibaar helaas.

Specificaties

(Ik houdt de specs een beetje standaard voor de gemiddelde gebruiker. Ik ga niet in op elk minimaal detail van de specs als contrastverhoudingen, kleurbereik etc.) Dit beeldscherm heeft een mooie lijst aan specs! Zo vind je onder ander een 4K resolutie van 3840×2160 pixels draaiend op 60 hertz. Uiteraard een beeldformaat van 16:9 en HDR600 Gecertificeerd. Het scherm heeft een MVA scherm, in makkelijke taal houdt dit in dat het contrast en de beeldweergave een stuk beter is dan bij andere goedkopere panelen.. en heb je een veel grotere kijkhoek dan bij kleine panelen. Uiteraard heeft dit scherm ook nadelen, maar die lees je later!. Het scherm maakt gebruik van een extern accublok, dit zorgt er dus voor dat je een dik blok ergens moet zien weg te werken. Daar in tegen heeft dit scherm 3 HDMI 2.0 poorten en 1x displayport 1.4. Dit is best wel veel, dit vind je soms nog op tv’s van deze prijsklasse of duurder. Ook zitten er 4X een USB 3.0 aansluiting op voor bijvoorbeeld snelladen van apparaten en vind je een Audio ingang voor PC, en een hoofdtelefoonaansluiting.

Gebruik

Ik heb dit scherm ruim 2 weken in mijn bezit gehad, en heb dus genoeg tijd gehad om het scherm te testen. Voor deze test heb ik mijn Sony Playstation 4 PRO gebruikt, met games die PS4 Pro Enhanced zijn. Dit houdt in dat de games betere graphics hebben dan op de originele PS4/Slim en dat de game goed gebruikt maakt van HDR. Ik moet zeggen dat ik een fijne tijd gehad heb. Ik game normaal op mijn 55’ OLED televisie dus dit was even een overstapje, maar raak er best snel aan gewend. Tijdens het gamen heb ik eigenlijk weinig problemen ervaren. Wel moet ik zeggen dat de ‘’mini-joystick’’ aan de achterkant van het scherm een onhandig ding is. Met deze joystick kom je in de instellingen van het scherm alleen is het gigantisch onhandig om het menu te bedienen. Had hier liever gewoon 4 pijlknopjes voor gehad met een bevestig button.

Conclusie

Met een prijs van ruim €579,99 vind ik dit scherm een erg duur scherm voor wat je krijgt. Voor deze prijs kun je ook een erg goede 43’’ philips televisie aanschaffen waar je ook prima op kan gamen, en zelfs 2 of 3 zijdig ambilight krijgt. De prijs is dan ook wel het enige wat ik kan opgeven als negatief punt aan dit scherm. Voor de rest doet de scherm het erg goed op HDR gebied, de kleuren komen erg goed uit. Het design is erg mooi, met maar liefst 4,5MS Input lag heb je nergens last van vertragingen in het beeld, en het ambiglow is natuurlijk erg tof! Welke gamers houden er nou niet van lampjes in een game room? Ik zou het scherm een 7,5 geven in verband met het hoge prijskaartje.

Geschreven door ons crewlid Alex

Review - Philips 326M6VJRMB
Verdict7.5
+ Punten
  • 4K Resolutie
  • Ambiglow
  • 4,5ms Response tijd
- Punten
  • Geen draaibare standaard
  • Prijskaartje
  • Bedieningspaneel
7.5Verdict