Het is alweer een tijdje geleden dat we een keyboard aan de tand hebben gevoeld. Ja, er was genoeg om te kiezen, maar het lijkt allemaal zoveel op elkaar dat we niet echt een onderscheidend keyboard tegenkwamen… tot dat QPAD met haar MK-95 zich melde. Dus we zijn direct aan de slag gegaan om te kijken of deze zich wel kan onderscheiden van de rest!

Voordat we ook maar 1 toets indrukken hebben we altijd een kleine ‘1ste kerstdag’-moment. We mogen het pakketje uitpakken! Niet dat dit van invloed is op het product, maar laten we eerlijk zijn, het oog wel ook wat. Terwijl we naar de doos kijken zien we veel icoontjes staan met alle eigenschappen die de MK-95 zo uniek maken. Ze zien hier een aantal ‘unieke’ eigenschappen zoals, RGB Color LED, Optical keys, Wrist rest, Media Keys, USB-aansluiting… Iets wat in mijn ogen tegenwoordig eerder standaard is dan uniek, maar goed, ik ben dan ook geen verpakking designer, of hoe je het ook wilt noemen…

Wat ik wel een unieke eigenschap vind, dan is de Q-Switch. Het is de grote ronde switch die je eerder bij een draaitafel ziet voorkomen. Deze switch zorgt ervoor dat je makkelijk tussen mechanisch en liniar kunt kiezen. Daarnaast ziet het toetsenbord de mechanische stand als gamer modi, waardoor deze bijvoorbeeld ook het volume van je muziek (Spofity in ons geval) standaard mute. Je kunt deze later natuurlijk gewoon weer unmuten, maar het is een optie die in de QPD MK-95 zit gebouwd.

Verder zien we dat er online software te vinden is om de MK-95 beter af te stellen. Verwacht hier echter niet te veel van, je kan het kleurenschema aanpassen, per key de kleur bepalen, verder kun je de helderheid aanpassen en het tempo waarmee kleuren oplichten. Dit kun je opslaan in drie verschillende profielen en dat is het dan qua software. Het is niet erg uitgebreid, maar persoonlijk vind ik het meer dan genoeg. Ik vind RGB leuk, maar ik hoef geen disco op mijn bureau te hebben.

MK-95 Switch

De unieke MK-95 Switch

Verder valt het mij op dat ik de MK-95 niet direct voor een gaming keyboard zou aanzien. Dit komt met name omdat het eigenlijk nergens echt in terugkomt. Het is een hele ‘rustige’ keyboard. Ok, er staat wel QPAD Pro Gamer Gear op, maar ook dit is subtiel weggewerkt. Je merkt het dan ook echt als je er mee aan de slag gaat en ziet wat voor opties het allemaal met zich meebrengt. De techniek zit goed verborgen bij de MK-95.

De enige plek waar je het wel merkt dat het hier om Pro Gamer Gear gaat is terug te zien bij de kassa. De QPAD MK-95 kost je namelijk € 200,- schoon aan de haak. Dus mocht je nog wat geld over hebben en niet weten wat je er mee moet doen, dan is de MK-95 zeker een optie, maar of het de prijs waard is (helemaal in vergelijking met concurrentie) dan zijn er genoeg goedkopere opties die dezelfde prestaties laten zien.

 

 

 

 

 

Review - QPAD MK-95
Verdict8.5
+ Punten
  • Kan zeker tegen een stootje
  • Q-Switch
- Punten
  • Erg priijzig
  • Simpele QPAD software
8.5Verdict

Over de auteur

Chief Editor & Press contact

Jack a.k.a. Jack Gotti is opgegroeid met de Commodore, heeft daarna langzaam zijn verslaving gevoed met de NES en Game Boy en zoals een echte junk het betaamt is hij ook op zoek gegaan naar het beste dat op de markt is. Vandaar de lange lijst met consoles (in willekeurige volgorde): SNES, Genesis, CD-i, Saturn, PlayStation, Dreamcast, N64, PlayStation 2, GameCube, Xbox 360, Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, Wii U en een PlayStation Vita.