Sinds het begin van Skylanders® sturen kinderen van over de hele wereld getekende Skylanders naar Toys For Bob, pioniers binnen de toys-to-life categorie. Steeds met hetzelfde, dringende verzoek: “Please bring my Skylander to life.” Vanaf oktober brengt Activision Publishing, Inc. deze wensen in vervulling. Voor het eerst, biedt Skylanders® Imaginators alle Portal Masters ter wereld de mogelijkheid om hun fantasie tot leven te wekken en hun eigen Skylander te creëren.

“Sinds we de eerste Skylanders game uitgebrachten, hebben we eindeloos veel tekeningen en brieven ontvangen van fans van over de hele wereld, met hun eigen Skylanders. Niets is zo inspirerend als de creativiteit van kinderen,” zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, Inc. “Deze game is het ultieme blanco canvas voor kinderen, waar zij hun eigen Skylanders kunnen creëren om ze vervolgens tot leven te wekken in het spel.”

Skylanders Imaginators geeft spelers enorm veel mogelijkheden. Ze kunnen variëren met uiterlijk, krachten, eigenschappen, naam, slogan, muziek, en nog veel meer. Zo kunnen er oneindig veel Skylanders personages gecreëerd worden, die ieders verbeelding te boven gaan.

Met de kwaadaardige Kaos die erop uit is om Skylands over te nemen, is het aan de Portal Masters om hun eigen Imaginators te maken, om zo Kaos te verslaan. De Imaginators worden ontworpen met Creation Crystal en hiermee worden de Imaginators ook overgebracht naar consoles.

In Skylanders Imaginators verschijnen ook de Skylanders Senseis. Dit zijn nieuwe helden, die onderverdeeld zijn in tien Battle Classes, waaronder Knight, Sorcerer, Bowslinger en Brawler. Skylanders Senseis kunnen de zelfgemaakte Imaginators trainen om zo allerlei extra mogelijkheden te creeëren. Zoals speciale Imaginator wapens en toegang tot Secret Techniques uit de Battle Classe. Ook krijgen spelers via de Senseis toegang tot speciale areas in de game. Senseis beschikken over de unieke Sky-Chi gave, wat een Battle Class super move is. Er zijn in totaal 31 Senseis. Hier zitten ook schurken tussen, die iedere fan zal herkennen, maar deze zijn tot inkeer gekomen en strijden nu tegen het kwaad.

“Al vanaf het begin biedt Skylanders enerverende gameplay experiences. Met customization als trend en het feit dat kinderen nu hun eigen creaties tot leven kunnen wekken in Skylanders Imaginators, is een game changer die onze klanten absoluut zullen waarderen,” zegt Richard Barry, Global Chief Merchandising Officer, Toys”R”Us, Inc. “We zijn er trots op dat we Skylanders Imaginators straks in de collectie hebben. En we kijken uit naar de reactie van de fans wanneer de game uitgebracht wordt.”

Skylanders Imaginators zal beschikbaar zijn voor Xbox 360™, Xbox One™, PlayStation® 3, PlayStation® 4 en Nintendo’s Wii U™. Skylanders Imaginators is ontwikkelt door Toys For Bob en ondersteunt alle 300+ Skylanders toys uit voorgaande games. De game komt op 14 oktober uit in Europa.