Houd je thermosfles en warme drankjes in de aanslag! Capcom heeft vandaag details voor de komende PlayStation®4 betasessies, die deze week beginnen, aangekondigd voor Monster Hunter World: Iceborne, de langverwachte gigantische uitbreiding voor de best verkochte Capcom-titel aller tijden, Monster Hunter: World. Beginnende hunters en bestaande fans kunnen zich op het jachtseizoen voorbereiden met een voorproefje van de content in Iceborne inclusief de ijskoude nieuwe locatie Hoarfrost Reach, een nieuw monster en nieuwe gameplayopties.

 

De eerste Monster Hunter World: Iceborne beta zal exclusief beschikbaar zijn voor PlayStation®Plus gebruikers vanaf 12:00 CEST op vrijdag 21 juni tot 12:00 CEST op maandag 24 juni. Een tweede beta zal voor alle PS4™ gebruikers beschikbaar zijn vanaf 12:00 CEST op vrijdag 28 juni tot 12:00 CEST op maandag 1 juli. Preload-opties zijn een aantal dagen voor elke betaperiode beschikbaar. De Monster Hunter: World basisgame is niet nodig om mee te doen aan de Iceborne beta.

De beta geeft spelers de keuze uit drie soorten quests, inclusief de voor beginners geschikte Great Jagras hunt uit Monster Hunter: World voor nieuwkomers, de gloednieuwe gehoornde bruut Banbaro voor een gemiddelde uitdaging of de teurgkerende favoriet Tigrex voor de allerbeste hunters. De beta laat spelers alle 14 wapentypes uitproberen in alle drie quests of het trainingsgebied. De wapens komen inclusief nieuwe features en er zijn nieuwe Slinger-tool opties zoals de Clutch Claw grapple mechanic. Na het voor de eerste keer voltooien van elk van de drie quests kunnen hunters in totaal drie Item Packs verdienen met behulpzame consumable items die bij release te gebruiken zijn in de volledige versie van Iceborne. Dit is pas het topje van de Iceborne, want er worden nog meer monsters en game info onthuld!

De volledige release van Monster Hunter World: Iceborne zal op 6 september wereldwijd beschikbaar zijn op de PlayStation®4 computer entertainment system en de Xbox One familie apparaten inclusief Xbox One X. De Monster Hunter: World basisgame is vereist voor Iceborne en hoewel spelers een aantal van de gameplay-opties zoals de Slinger en wapenupdates meteen kunnen gebruiken, moeten ze het verhaal tot aan Hunter Rank 16 voltooid hebben om toegang te krijgen tot het nieuwe Iceborne verhaal en quests.