Elfia is het grootste fantasy- en kostuumevenement van Europa en trekt per weekend 25.000 bezoekers. Dit jaar wordt de 25e editie van het evenement gevierd met het thema “Good Faeries, Bad Faeries”. Tijdens dit evenement kun je alles los laten en je onderdompelen in de wereld van de fantasie. In 2001 vond de eerste editie van het fantasy evenement Elfia onder de naam Elf Fantasy Fair voor het eerst plaats. Ondertussen kunnen ze met trots de 25e editie aankondigen op 29 en 30 april het terrein van Kasteel de Haar in Haarzuilens.

Elfia is een evenement waar vele fantasy liefhebbers terecht kunnen en hun liefde kunnen uiten. Veel van de bezoekers komen in prachtig kostuum naar het evenement, van. Van Sci-Fi tot Middeleeuwse thema’s en van cosplay tot creaties die uit eigen fantasie zijn ontstaan. Vriendengroepen die als studenten van Zweinstein met elkaar in duel gaan, een familie die in thema voorbij vliegt, een vampier die vriendschappelijk het glas heft met een weerwolf, je komt het op Elfia allemaal tegen. Voor de bezoekers is het een echte ontsnapping uit het dagelijks leven.

Aankomende Elfia belooft weer veel moois. Uiteraard hebben ze weer de uitgebreide markt, voor elke liefhebber is er wel wat te vinden. Er zijn workshops, lezingen, demonstraties, reënacters, larpers, zwaarvechters, special guests, balfolk, parades en enkele “walking acts”. Ook komen er weer verschillende bands de bezoekers van muziek voorzien waar flink op gedanst kan worden. Op beide dagen kun je ook de mooiste kostuums voorbij zien komen op het hoofdpodium tijdens de trots van het evenement, de kostuumwedstrijd. Uiteraard hebben ze ook wat speciaals in petto om deze 25e editie extra feestelijk te maken.

Fantastische Vuurshow

Stichting Langenort komt verbazen met hun fantastische vuurshow ‘De Legende van Sint Antonius’. Vuurspuwers en onbevreesde ruiters komen samen in een vuurspektakel dat zijn weerga niet kent. Torenhoge vlammen, paarden die het vuur trotseren, deze show spreekt tot de fantasie. Ook Kala zal het publiek betoveren met hun vuurshow, waarmee ze een unieke manier van omgaan met vuur willen laten zien.

Larp en activiteiten

Laat je meenemen naar een post-apocalyptische samenleving, om vervolgens de middeleeuwen in te stappen en vanuit daar in Midden-Aarde (Lord of the Rings) te belanden. Wordt veroordeeld tot een ketter door de inquisitie of neem zelf het touw in handen en leer boogschieten. Elfia is de toegangspoort tot vele tijden, dimensies en werelden. Je kunt zelfs mee gaan in de wereld van de vogels tijdens de Roofvogelshow.

Muziek, show en spektakel

Dansen als piraten op de tonen van Ye Banished Privateers en The Dolmen, luister hoe Cellar Darling mythes en legendes op muziek zet en je meeslepen en stap in de wereld van Ann May, een sterk en krachtig optreden van deze gedreven vrouw en haar band. Ook de wereld van Tim Burton komt tijdens de show van The Spleen Orchestra tot leven. De podia staan weer vol met diverse bands en shows.

Sprookjes en Kostuums

Luister naar de sprookjes van Elfia’s sprookjes verteller. Ook geeft professor Roland Rotherham, erg geliefd bij het Elfiaanse publiek, lezingen over de oorsprong van sprookjes en over de geschiedenis van de engels manier van sprookjesvertellen: Pantomime. In de kapel waar de lezingen plaatsvinden tref je ook de Italiaanse Cosplay meester Manuel D’Andrea aan, die vertelt over hoe hij zichzelf transformeert naar elk figuur dat hij wilt, van Peter Pan tot Winifred Sanderson uit Hocus Pocus. Ook is Manuel jurylid tijdens de kostuumparade, waar hij als Cosplay expert extra op de cosplays en performance zal letten.

Over de auteur

Chief Editor & Webmaster

Monique a.k.a. Weerwolff is een echte XboxMamma.... Al jaren actief op de Xbox. Begonnen op de oude consoles net als menig ander gamer; de NES, Atari, Commodore 64 en daarna jaren genoten op de PC met games als Myst, The 7th Guest, The Beast Within, King Quest, en Leisure Suit Larry. Toen de carrière om de hoek kwam kijken heeft ze het gamen even "in de steek gelaten” en heeft met Halo2 het gamen pas weer opgepakt. Inmiddels staan/liggen er een Xbox One, Xbox 360, Xbox, PS4, PS3, PS2, PS1, Wii U, Vita & 2DS...maar natuurlijk ook een NES, SNES, N64, Megadrive I & II, Gamecube , Dreamcast, Atari 2600, Commodore 64, Gamegear, Lynx & alle types van de Gameboy.

Gerelateerde berichten