Geheel in lijn met Utomik’s missie om meer aandacht te genereren voor de ondervertegenwoordigde indie scene, gaat gameplatform Utomik dit jaar een unieke samenwerking aan met Super Crowd Entertainment, de organisator van de Indie Arena Booth bij gamesbeurs gamescom. Met de samenwerking biedt Utomik alle Small Booths en Arcades bij de Indie Arena Booth gratis aan voor indie game ontwikkelaars tijdens gamescom 2019.

Aandacht voor kwaliteit en creativiteit indie games
Utomik is een wereldwijde abonnementsdienst voor PC-games, waar meer dan 900 games vrijwel direct te spelen zijn via een slimme downloadtechnologie. Utomik was in 2014 een van de eerste aanbieders van abonnementsdienst voor games – een markt die sterk groeit en interesse heeft gewekt van grote techbedrijven.

De samenwerking is vooral van belang voor onafhankelijke indie ontwikkelaars die door beperkte marketingbudgetten geen zichtbaarheid krijgen tijdens de gamescom, ongeacht de hoge kwaliteit of creativiteit van de games.

Gratis zichtbaarheid
Deelnemers die een (non exclusief) contract tekenen om hun game aan te bieden bij Utomik, krijgen gratis toegang tot een Small Booth of Arcade Booth. Overige deelnemers ontvangen ook ondersteuning van Utomik met een korting van 50 procent op een Small Booth of Arcade Booth bij gamescom 2019. Om iedereen de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van het aanbod, is de deadline voor aanmelding voor de Indie Arena Booth verlengd tot 10 mei 2019. Kijk voor meer informatie op https://www.indiearenabooth.de/apply.

Gedeelde missie
De Indie Arena Booth biedt jaarlijks een fantastische line-up van creatieve en innovatieve games vanuit de hele wereld, waardoor het een onmisbaar element is voor internationale media, uitgevers, en honderdduizenden fans.

Wolf Lang, CEO van Super Crowd: “onze samenwerking met Utomik is niet alleen een strategische overweging om het makkelijker te maken voor kleine ontwikkelaars om onderdeel te worden van de Indie Arena Booth tijdens de gamescom 2019. Het onderstreept ook onze gedeelde visie: om meer aandacht te genereren voor de beste indie games en om hun creatieve ideeën toegankelijk te maken voor alle gamers.”

Doki Tops, CEO van Utomik: “Indie gaming is onderdeel van ons DNA, aangezien we zelf als indie ontwikkelaars zijn begonnen. Dit is een natuurlijke samenwerking om te laten zien dat we de indie gaming scene ondersteunen. Met deze samenwerking ondersteunen we verschillende indie ontwikkelaars, klein en groot, door hen zichtbaarheid te bieden voor hun games op ’s werelds grootste podium, op een manier die alleen mogelijk is in samenwerking met de Indie Arena Booth.”